Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een berichtje via de contactpagina!
1Wat is een gewichtsconsulent?
Een gewichtsconsulent is iemand die mensen met gewichtsproblemen begeleidt, adviseert en motiveert. Dit doe ik door middel van richtlijnen over gezonde voeding en voldoende beweging. Vaak zie je dat mensen na een crash-dieet waarbij ze veel zijn afgevallen, snel weer aankomen (het welbekende jojo effect). Dit komt omdat een crashdieet simpelweg niet vol te houden is. Ik wil je een nieuw eet- en leefpatroon aanleren dat voor jou haalbaar is, dat je de rest van je leven vol kunt houden en waardoor je op jouw streefgewicht blijft.
2Voor wie is het geschikt?
Voor iedereen die het eeuwige diëten zat is. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of alleen wilt weten of je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. De gewichtsconsulent is er voor iedereen. Door online te werken kan ik je, waar je ook woont, begeleiden in het behalen van jouw doelen. Samen werken we aan jouw nieuwe leefstijl. Binnen een straal van 10 km kom ik naar je toe. Liever in mijn praktijk aan de slag? Dan is dat uiteraard ook mogelijk! Mijn pakketten zijn niet geschikt voor jou als je op zoek bent naar een snelle oplossing en veel kilo’s kwijt wilt raken in korte tijd. Jouw inzet en motivatie zijn van groot belang.
3Wat als ik bepaalde dingen niet mag eten?
Ik houd rekening met al jouw wensen, allergieën, behoeften en doelen. Elk plan is persoonlijk opgesteld. Dus geef vooral aan wat je echt niet mag eten, dit verwerk ik in jouw voedingsplan. Ook kun je aangeven wat je echt niet lekker vindt of juist wel.
4Wat is het verschil met een diëtiste?
Een diëtiste is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Hierbij kun je denken aan een te hoog of te laag BMI, diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën en Anorexia Nervosa. Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen zonder specifiek ziektebeeld te behandelen. Dit kunnen mensen zijn met onder- of overgewicht, mensen die fitter willen worden of lekkerder in hun vel willen zitten. Daarnaast kan een gewichtsconsulent ook voedingsadviezen geven voor een gezond eet- en leefpatroon. Beiden werken we volgens de richtlijnen voor goede voeding die zijn opgesteld door de Gezondheidsraad.
5Zijn er garanties dat ik mijn streefgewicht behaal?
Jouw motivatie en inzet spelen hierbij een grote rol. Het antwoord op deze vraag is dan ook ja en nee. Jij bent verantwoordelijk voor jouw resultaat. Ik ben er om je te helpen en steunen bij het bereiken van je doelen. Ik zal je tips en adviezen geven en je persoonlijk motiveren en begeleiden. Als je serieus met mijn adviezen en tips aan de slag gaat, ben ik er zeker van dat je gaat afvallen en op jouw streefgewicht blijft.
6Waarom een BNG gewichtsconsulent?
Iedere BGN-gewichtsconsulent: is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen; volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied; begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol; volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure; verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten. De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland biedt informatie waar je een erkend BGN-gewichtsconsulent kunt vinden.
7Wat is een ademcoach?
Over het algemeen ga je naar een ademcoach om meer bewustzijn te krijgen van jouw ademhaling in relatie tot jouw lichaam en geest en te leren hoe je je ademhaling kunt sturen zodat je je beter kunt voelen. En zodat je ook beter leert voelen in het algemeen, iets wat veel mensen verleerd zijn. Je hebt dus ademcoaches waar je heen gaat om praktische oefeningen aan te leren voor meer ontspanning en zelfheling, je hebt ook ademcoaches die jou meenemen in een diepgaande ademsessie waarbij de adem wordt ingezet als tool om je te bevrijden van vastgezette emoties en trauma. En dan is er nog van alles tussenin.
8Twijfel je of ademwerk iets voor jou is?
Dan wil ik je nog maar een ding meegeven: gewoon doen. Ga het een keer ervaren. Je kunt er eindeloos over horen en lezen, maar je weet pas echt wat het inhoudt als je het gaat ervaren. Die ervaring kan magisch en levensveranderend zijn. Maar het kan best dat de eerste ervaring niet meteen raak is, maar laat je ook daardoor niet afschrikken. Probeer verschillende coaches en technieken, het hoeft niet in een keer te klikken. Als je door gaat en blijft ervaren, komt de klik (en de magie!) er vanzelf, dat is een zekerheid. Je hebt dus ademcoaches waar je heen gaat om praktische oefeningen aan te leren voor meer ontspanning en zelfheling, je hebt ook ademcoaches die jou meenemen in een diepgaande ademsessie waarbij de adem wordt ingezet als tool om je te bevrijden van vastgezette emoties en trauma. En dan is er nog van alles tussenin.
9Wat doet een beweegcoach?
Een beweegcoach weet precies welke sport- en beweegactiviteiten bij jou passen. Hij kan een wandelmaatje zijn, want samen wandelen is toch leuker dan alleen. Geeft één op één coach, geeft een advies op maat en brengt je in beweging. Elk persoonlijk doel kan samen met een beweegcoach gerealiseerd worden. Een beweegcoach motiveert je om jouw doel te realiseren. Maar het kan best dat de eerste ervaring niet meteen raak is, maar laat je ook daardoor niet afschrikken. Probeer verschillende coaches en technieken, het hoeft niet in een keer te klikken. Als je door gaat en blijft ervaren, komt de klik (en de magie!) er vanzelf, dat is een zekerheid. Je hebt dus ademcoaches waar je heen gaat om praktische oefeningen aan te leren voor meer ontspanning en zelfheling, je hebt ook ademcoaches die jou meenemen in een diepgaande ademsessie waarbij de adem wordt ingezet als tool om je te bevrijden van vastgezette emoties en trauma. En dan is er nog van alles tussenin.
10Is een beweegcoach ook geschikt voor ouderen?
Vooral voor ouderen is een beweegcoach geschikt om aan de slag te gaan voor een actieve en gezonde leefstijl. Het algemene doel is om ouderen te laten bewegen. Beweging voor ouderen is essentieel bij gezond ouder worden.
11Heb ik een verwijsbrief nodig?
De gewichtsconsulent is vrij toegankelijk. Dit houdt in dat je ook zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt.
12Worden de consulenten vergoed?
De gewichtsconsulent is lid van de BGN Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat mijn pakketten deels of volledig vergoed worden door een groot aantal zorgverzekeraars. Wil je weten of jouw verzekering iets vergoedt? Klik dan hier of neem contact met me op.